We hebben een bouwaanvraag ingediend voor het renoveren van onze OB. Bij deze renovatie hoort ook het na-isoleren van de gevel. Ons huis werd jaren geleden gebouwd op de perceelsgrens met daarbij aan de linkerkant een wachtgevel. Jammer genoeg heeft de buurman jaren geleden niet moeten bouwen tegen deze gevel, waardoor wij nu met een wachtgevel opgescheept zitten terwijl er tussen ons huis en dat van de buurman slechts 2m afstand ligt.
Nu hebben onze buren klacht ingediend omdat we 14cm gevelplaten en isolatiemateriaal zullen toevoegen aan onze gevel, waardoor we automatisch op hun 'grond' terechtkomen.
Stedenbouw heeft onze plannen goedgekeurd, maar houdt wel rekening met de klacht van de buren, waardoor we dus geen buitenisolatie kunnen aanbrengen. We hadden gehoord dat met gevelisolatie niet kon weigeren als men max 14cm zou innemen, maar dat gemeentes deze vaak gewoon automatisch verwerpen om discussies te vermijden. Een alternatief is dat we toch met de buren tot compromis komen, maar dat zit er absoluut niet in. We hebben nu 30 dagen de tijd om hierop te reageren of ons neer te leggen bij hun besluit, wat we zeker niet van plan zijn.
- Op welke wet heeft stedenbouw zich gebaseerd om onze isolatieaanvraag te verwerpen en hoe kunnen we hiertegen in beroep gaan?
- Kan de buurman onze aanvraag inderdaad tegenwerken? Of gaat het hier om algemeen subjectief advies van de gemeente?
- Mochten we toch de toelating krijgen van de gemeente, dan moeten we hun tuin betreden om de werken te laten doorgaan. Kunnen ze ons de toelating weigeren? Zo ja, Wat kunnen we hiertegen doen?